Morski prašički Seznam forumov Morski prašički
Forum ljubiteljev morskih prašičkov
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




V spomin BUČKI....

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Spominski kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
prašička pepa
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 18.06. 2015, 12:25
Prispevkov: 59
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2016 21:11    Naslov sporočila: V spomin BUČKI.... Odgovori s citatom

Dan je bil lep....sončen.Teden nazaj naporen.Vendar naši pujsi BUČKA in BELA...sta veselo in nič hudega uteč skakljali po pujsje.żiveli pujsje żivljenje.
Leto nazaj je moż najdel zapuščeno pujsiko.ostala je pri nas..poimenovali smo jo Pepa.Pepa je po 3 mesecih pri nas nepričakovano poginila.od takrat se m8 in moja drużina ne moremo ločiti od pujskov.
Po poletju smo vzeli 2 sestrici Piko in Belo.do potankosti smo prečekirali vse o pujsih...in po 3 mesecih šok....pogine Pika.Belika je ostala sama.zelo je żalovala...tudi pisala sem o njej.vendar se je kooomaj zmazala.z močno voljo in ljubeznijo do je.po tednu dni je dobila prijateljico BUČKO.Radovednost in igrivost včasih tudi ravs je razveseljeval naš dom.
BUČKA je bila črno bela kratkodlaka pujsa.radovedna pogumna.pravi mali pożerušček.
Včeraj sem opazila da je odkolila obrok...danes pa popolnoma prenehala jesti.popoldne je za vedno zaspala v svojem mufeku.ni mi jasno zakaj kako??
očitno pri nas pujsi nimajo sreče.mogoče pa jaz kaj narobe delam....samo kaj????so pujski ki jih zebe...so zanemarjeni...ne spijo na mehkem...jih noben ne crklja....pa dočakajo dolga lepa leta.
Sedaj je Belika spet sama...upam da ne bo v depresiji in prenehala jest itd...novega mp ne bi kupovali več.dovolj żalosti....
BUČKA počivaj v miru...si na koncu mavrice s Pepo in Piko.Bog ne vzami nam BELIKE.še dolgo ne.
TO je tebi BUČKA v spomin,v spomin na Piko in Pepo.
.........................
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pigeta
Pujsopoznavalec


Pridružen/-a: 31.08. 2015, 23:35
Prispevkov: 266
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Apr 2016 23:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje iskreno sožalje.
Res hudo zaporedje; pa vem iz tvojih sporočil, da se zelo trudiš okrog teh pujskov.

Tako čudno se mi zdi, da so vsi trije - če prav razumem - umrli nenadoma, ne da bi prej kaj opazila. Tole pišem v glavnem zato, če bo kaj pomagalo pri Beli, ne ker bi hotela dodatno drezati v rano: ali so bili mogoče kakšni znaki, ki ste jih spregledali? Včasih se ne opazi tako očitno, ampak a je katera pujsica recimo izgubljala težo (redno tehtanje!), bila na otip napeta ali sploh zaprta, se naenkrat nerada crkljala, cvilila ob lulanju, ali ob prijemu, težko dihala (sliši se, kot da "vleče" sapo - to je pri pljučnici in lahko gre zelo hitro), imela pacaste oči; ali je možno, da je kakšna padla z višine? In tudi, a se z njimi kdaj igrajo kakšni majhni otroci, ali kdo drug, ki bi utegnil preveč stisniti? Zelenjavo seveda operete, seno ni plesnivo ali od kod, kjer bi bilo s čim slabim polito? Samo ugibam, poskušam se spomniti, kakšen vzrok ali znak bi mogel biti, prosim ne razumi narobe. Mogoče je, da ste vsi skupaj imeli samo grozno smolo.
(Vedno mi je težko, ko pri veterinarju v čakalnici za kakšnega od svojih pujskov povem, da ima težave z zobmi, pa mi kdo od ostalih čakajočih dobronamerno svetuje, kako naj jih hranim. *Seveda* jih hranim s senom, ne, kamni ne koristijo, ne, gospa, genetska težava je...)
Od kod pa ste dobili Piko, Belo in Bučko? Vedno beremo o neodgovornih rejcih, kaj vse parijo, kaj se dogaja v trgovinah, tudi vemo - lahko da je v tem razlog za šibko konstitucijo in prerano smrt? Pepa je bila seveda najdenček, bogve kaj je imela za sabo (in koliko je bila stara).

Lepo lepo te pozdravljam in vam vsem, posebno pa seveda Beli, želim v prihodnosti več sreče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prašička pepa
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 18.06. 2015, 12:25
Prispevkov: 59
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: 05 Apr 2016 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pigeta živjo!

Prva naša pujsica je bila najdenka zavržena in jo je mož najdel,vzljubili smo jo,navadila se nas je in po 3 mesecih poginila.Imela je pljučnico.To vemo,ker sem takoj opazila znake težkega dihanja.
Piko in Beliko smo dobili pri družini privat.Piki so se nabrali plini.Tukaj se sprašujem če nismo kaj mi krivi.Imajo veliko kletko,so na toplem,hranimo jih s kakovostnim senom,suho zelenjavo in ne tisto,ki napenja.
Pri BUčki mi ni jasno.Tehtam jih 2x na teden raje celo več.Ni izgubila na teži.
Je pa veliko jedla,bila pravi požerušček.Spriti smo pospravljali vse,kar je bilo na tleh,ker smo jih 2x dnevno spuščali,da sta tekali.Nič ni bilo na tleh.Samo zelenjava,zopet suha,dobro ogreta na sobni temperaturi...skratka premišljujem da mogoče edino ni bilo preveč v njenem vampeku.
Opazila sem da je odkolila hrano že zjutraj,popoldne ob 6 zvečer je poginila.S tam da sem ukrepala,hrana po brizgi,reglan za pospešitev prebave,probiotik,vse za mp.
tako da,....Bela je sama,za 1x ne kaže hujših težav,se veliko crkljamo,pazimo in še 1x pazimo.

res mi ni jasno.vsi pujseki so bili veterinarsko pregledani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anais
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.06. 2008, 02:29
Prispevkov: 1919

PrispevekObjavljeno: 06 Apr 2016 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sozalje za pujso Sad

Pujski so izjemno krhki.. vcasih lahko naredimo vse prav, jih peljemo takoj k veterinarju, damo vsa zdravila, pa vseeno gredo. Sploh pri kakih bakterijskih infekcijah se cas meri v urah. Veterinar nam je rekel, da je kdaj prepozno ze, ce pujs v 12 urah po nastopu simptomov ne dobi antibiotikov. Tako smo izgubili naso Lucko. Zjutraj ni jedla, popoldan je prisla do veterinarja, ponoci pri njih poginila. Zal je tako, da ne vemo vedno zakaj in zato tudi ne moremo vedno prepreciti. Pujsi imajo slabe gene, ali se jim zaradi bogve kaksnega razloga v organizmu namnozi kaka bakterija. Tu ne moremo nic..Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Spominski kotiček Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.