Morski prašički Seznam forumov Morski prašički
Forum ljubiteljev morskih prašičkov
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




MALA in LOLA

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Naši morski prašički
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MALA
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 19.05. 2016, 16:25
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 19 Maj 2016 18:46    Naslov sporočila: MALA in LOLA Odgovori s citatom

ZDRAVO !
Že od mojega sedmega leta sem si želela morskega prašička. Vendar so starši sovražili živali in govoril NE ne bomo imeli živali. Zato sem si kupila morskega prašička pred enim letom, ko sem bila stara 22. Odšla sem v Zootic v Europarku. Tam je bilo kar pet morskih prašičkov amppak odločila sem se za mojo Malo. Je zelooo razigrana in odlično se razume z mački. Najrajši je regrat in z mano zvečer gleda filme. V bistvu jih ne gleda, amppak jih jaz dledam Mala pa mi zaspi v naročju. Ima zelo veliko kletko, ki sem jo naročila preko spleta. Prišla je iz Nemčije. Zanjo sem plačala 400 evrov tako, da mislim, da vemo o kako veliki kletki govorim. Smile Ko sem imela Malo pol leta sem šla malo pogledat v Mr.Pet. Tam so bili trije prikupni morski prašički z kravžlasto dlako. Izbrala sem si črno belega. Izvedeli so, da je punčka. Ni mi bilo preveč všeč. Mislila sem jo že zamenjati za rjavo belo potem pa še za belo vendar so vse menda punčke. Sem pač domov odpeljala, črno-belo punčko. Z Malo sta se takoj ujeli in se obnašata kot, da sta mati in hči(Mala je mama). Včasih se tudi spreta, ker sta ljubusumni, ko imam samo eno v naročju in mi v njem lahko zaspi. Vendar Lola misli, da je Mala glavna zato večino časa pri meni v naročju spi Mala. Loli sem dala tako ime, ker ima moja prijateljica hčerkico Lolo, ki ima zelo rada morske prašičke in sem Lolo pač poimenovala po Loli. Mala in Lola mi dostikrat tudi nagajata(seveda jima pri tem pomaga muc Lin). Enkrat so mi raztrgali majco. Vendar zdaj vedno zaprem vrata spalnice ! Mala, Lola, Lin in jaz smo najbolj srečna družinica. No, Mala je kratkodlaka, Lola pa kravžlasta. Sta taki navihanki, brez nju si ne predstavljam življenja. Torej, ko sem se odločala če bom vzela Lolo ali ne nisem bila prepričana če bom vredu izbrala amppak zdaj sem 100% Arrow Upam, da sta vam Mala in Lola všeč. Zanima me če je boljše če imam samo dva morska prašička, ali je boljše če bi si kupila še enega in imela tri ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sea pig
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 19.05. 2016, 19:54
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 19 Maj 2016 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepi sta še posebej mi je všeč, Mala. Saj tvoj blog je tisti na blog,com z naslovom MALA IN LOLA. Če je sta mi tvoja pujska ful lepa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pigeta
Pujsopoznavalec


Pridružen/-a: 31.08. 2015, 23:35
Prispevkov: 266
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Maj 2016 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Em, verjetno sem malo neumna, ampak kje je link za slikice? Wink

Na tvoje vprašanje: dva ali trije pujsi je precej vseeno. Glavno je, da imata pujsjo družbo. Če si boš omislila še enega, je lahko nekaj časa kar poskočno (in glasno), preden uredijo medsebojne odnose. Vsekakor lahko vzameš punčko ali fantka, ampak fantka prosim daj kastrirat, da jih ne bo v pol leta en ducat! Very Happy

Še ena stvar, upam, da muca ne more zraven, kadar tebe ni doma? Samo za vsak slučaj.

Veliko veselja srečni družinici!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MALA
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 19.05. 2016, 16:25
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2016 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pigeta, ne nisi neumna Very Happy Slik nisem dala, ker Male in Lole nikoli ne moram slikati, ker se celčas premikata in vsaka fotografija je razmazana. Drugače sem tu pa tam naredila kakšno vredu fotografijo vendar, so vse slike šle v nič saj mi je muc polulal fotoaparat in ni več delal. Ko si kupim nov fotoaparat obljubim, da bom dala slikice. Mimogrede, ko sem odsotna muc ni nikoli v bližini Male in Lole sa je zaprt v mačji sobi, ki sem jo naredila posebej zanj, ko sem odsodna, noter ima praskalnik in vse. Da si boš bolje predstavljala, bom dala sliko morskega prašička, ki je enak kot Mala.

Sea pig, ja tisto je moj morski prašiček oz. sta na tistem blogu. Sem vesela, da bereš moj blog, oz. blog o Mali in Loli.

Pigeta takole pa zgleda, moja Mala. Čeprav to ni ona je čisto enaka :

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pigeta
Pujsopoznavalec


Pridružen/-a: 31.08. 2015, 23:35
Prispevkov: 266
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2016 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very HappyVery HappyVery Happy Muc polulal fotoaparat!

No, si bolje predstavljam lepo pujsico. Po mojem, da ju najlaže ujameš pri miru, ko sta pri tebi v naročju, drugače res grozno frlijo okrog.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Naši morski prašički Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.