Morski prašički Seznam forumov Morski prašički
Forum ljubiteljev morskih prašičkov
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Prepir med MP - pomoc!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Splošni pogovori o morskih prašičkih
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Oliver&Oreo
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 19.08. 2016, 19:44
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2016 15:16    Naslov sporočila: Prepir med MP - pomoc! Odgovori s citatom

Nujni potrebujem pomoc! Imam dva samcka, ki sta spolno dozorela in eden drugega ves cas naskakuje. Prej to ni bilo hudo, danes pa sta se zacela kar "tepsti". Sploh ju nismo mogli dati narazen, zato smo enega dali ven iz kletke, druge pa pustili v njej. Kaj naj naredimo, da se bo to nehalo? Najbolj me je strah da si ne bosta kaj naredila (npr. Da ne bo prislo do ugrizov).
Prosim, da mi cim prej pomagate!
Hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anais
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.06. 2008, 02:29
Prispevkov: 1919

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2016 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živijo,
naskakovanje je povsem normalno vedenje in kot tako ne predstavlja težave. Koliko sta pujsa stara? Navadno je najhuje v puberteti, pri starosti 1 leta se zadeve umirijo.

Če sta se pujsa že zares stepla (z ugrizi in krvjo), potem so velike možnosti, da ne bosta mogla biti skupaj. Če sta se samo malo cufala, potem ni panike. Tudi če je eden samo bežal, drugi pa ga lovil, ni panike. Ampak praviš, da sta bila že en po drugemu, kar je precej resno (to je, nobeden od njiju se ni hotel umakniti). Če se pujsa ne moreta dogovoriti kdo je glavni, potem lahko pride do zelo resnih pretepov in s tem poškodb. In še ena stvar, NIKOLI ne posegat med njiju z golo roko! Jezni pujsi med pretepom lahko zelo močno ugriznejo. Ali s plastično smetišnico ali kartonom, ne z roko.

Kako velika je njuna kletka? Navadno so kletke (tiste, ki jih prodajajo v trgovinah) mnogo mnogo premajhne za morske prašičke, še posebej za teritorialne samčke. To je prva stvar, ki se jo navadno poskusi, vse ostalo sledi temu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Oliver&Oreo
Pujsozačetnik


Pridružen/-a: 19.08. 2016, 19:44
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2016 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor,
pujsa sta stara 4 mesece, kletka pa je velika en meter, ker za vecjo nimamo prostora, ampak jih dvakrat na dan spustimo ven za dolgo casa,tako da imata dovolj prostora za laufanje in podobno. To se je sicer tudi zacelo zunaj, ne v kletki.
Njuno ravsanje pa ni bilo nic hujsega, saj ni bilo krvi, danes pa sta se ze umirila. Se pa velikokrat tako lovita, vcasih pa eden naskakuje drugega, ki se pa ne umika ampak prav mirno to prenasa.
Drugace pa se razumeta, samo vceraj ju je nekaj picilo. Smo jih pa imeli locene vceraj, potem pa ko je bil cas za hrano, smo jih dali skupaj v kletko, potem sta nehala in se umirila.
Lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Splošni pogovori o morskih prašičkih Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.