Morski prašički Seznam forumov Morski prašički
Forum ljubiteljev morskih prašičkov
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tudi mi bomo pestvali !

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Naši morski prašički
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pujsomami
Pujsoobsedenec


Pridružen/-a: 29.01. 2009, 09:17
Prispevkov: 636

PrispevekObjavljeno: 23 Maj 2009 08:41    Naslov sporočila: Tudi mi bomo pestvali ! Odgovori s citatom

Že nekaj časa opazujem Činčino telo in včeraj ko se je prvič pustila malo pobožati po prebuščku, sem začutila rahle premike. Ja naša Činča ni samo lepo rejena, ampak tudi breja.
Presenečena kaj dosti nisem, saj je bilo to za pričakovati. Z Bongom sta skupaj že 99 dni in glede na to, sem jaz mislila, da bo že prej.
Včeraj smo se začeli pripravljati na pričakovani dogodek. Nekaj nasvetov sem dobila od TikeTake in tilimame ( že izkušene Babce Wink ), največ pa seveda tukaj gor, od vas vseh, ki ste dali skozi, te lepe trenutke.
Govorila sem tudi z Dr. Zadravcem in rekel je, da mora Činča kljub brejosti dobiti antibiotik še tri dni, Bongu pa je podalšal še za en teden ( kontrola začetek Junija - dogovor o kastraciji ). Malo me je tudi sam seznanil z kotitvijo in se pohecal, da Bongo le ni bil tako slab, da mu ne bi uspelo oploditi svojo izbranko. No ja, saj druge ni imel na izbiro Razz Wink .Rekel je, da ju lahko ločim, ko sem vprašala, a le s kakšno ograjico in ne drugim mestom, kletko. Za oba je bolje, da nista ponovno ločena.
To sploh ni bil problem, dokler....Zvečer sva z možem vse preštudirala ( naredila vse dvojno in zanimjivo ), postavila vmes dve ograjici in jima predstavila novo postavitev Rolling Eyes Jojjj, da ne bi ! Natanko pet minut sta rabila, da sem odmaknila prvo ograjico. Činča se je s takšno silo zaletavala vanjo in jo vlekla, grizla kot zmešana. Zraven pa je spuščala neznosne krike, piske Confused . Z Bongom nič boljše. Grizel je ograjico in plezal po njej na vzgor. Vam povem, da nisem zdržala to gledati Sad . Hitro sem umaknila le en del ograje in vsa vesela sta se takoj z gobčki in glavo stiskala.
To je nora izkušnja, ki ti da vedeti, da si pa le ne dovolijo, da delaš z njimi, kar ti pride na pamet. Za Činčo bi lahko bil to prevelik stres
Sedaj ste na vrsti vi in vaši predlogi. Do kotitve ju moram ločiti, to je enkrat ena . Dobro se zavedam, da bo Činča že nekaj ur po tem plodna, zato moram stik med njima preprečiti, a kako ?
Če imate kakšen koristen predlog, prosim z njim na plan Smile . Hvala.
_________________
Naša srčka! : http://www.moj-album.com/uredi/pujsomami/14867931/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PATKA
Pujsoodvisnik


Pridružen/-a: 11.10. 2008, 09:45
Prispevkov: 1232
Kraj: Slovenj gradec

PrispevekObjavljeno: 23 Maj 2009 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj res super,da je breja Srce Love
_________________
I Srce MORSKI PRAŠIČKI

Moja velikana Puhy&Kleo Srce Srce

http://puhikleo.webs.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
tilimami
Pujsogenij


Pridružen/-a: 07.03. 2009, 05:45
Prispevkov: 412
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 23 Maj 2009 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pujsek teče Party smile To da sem ful vesela za Činčo in Bonga itak veš, za rešitev moram pa še malo pomislit... Idea
_________________
Naše pupe: (ŠEJKI;ŠAHI;ŠNELI) poba ŠPIK in ŠERI
http://www.mojalbum.com/tilimami
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Astra
Pujsoodvisnik


Pridružen/-a: 19.05. 2008, 22:24
Prispevkov: 1060

PrispevekObjavljeno: 23 Maj 2009 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, zdaj ne vem točno, a ste vi kupili takrat tiste mrežaste ograje, ki smo jih tako množično kupovali za pujse v evrospinu?? mogoče bi bilo tisto nekako najbolj "humano". Če jih nimaš se slišimo na ZS... mam še en paketek - na posojo (bi dala ampak to je pri nas kar potrošni materjal saj bela zgrize tisto plastiko dol, tako da za posojo pa ni problema Smile)

Aja drugače pa pujsa ločiti, pa da bi to mirno prenesla Confused Confused pri nas vem, da se obema zmeša. Sem že pisala, da ko je bila Bela šivana in sem jo dala začasno v globoko škatlo, da si odpočije pred pohotnim Pitom in da je kaj ne poškoduje - misija nemogoče. Smrkljica mala se je s tistimi svežimi šivi spravla skakati iz škatle. sicer ji ni uspelo ampak bila pa je tako divja, da smo takoj videli, da bo več škode če sta ločena, kot pa če jo Pito nadleguje. Saj se je potem sama pred njemu ubranila Smile ...

No pri vas je to malo težje, saj gre za druge zadeve... tiste ograjice, ki se sestavljajo pa imajo po eni strani toliko velike rešetke, da se lahko vsaj malo smrčkata in lubčkata skoznje Wink... no ja ni pa dvomov, da se ju ne bosta besno lotila z zobki... Confused Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pujsomami
Pujsoobsedenec


Pridružen/-a: 29.01. 2009, 09:17
Prispevkov: 636

PrispevekObjavljeno: 23 Maj 2009 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ja Astra, prav nad temi ograjicami sta se znašala.
Danes nas sicer skoraj celi dan ni bilo doma in ne vem, kaj točno se je dogajalo, je bil pa sin in je rekel, da je Činčo motila tudi samo ena ograjica, ki sem jo pustila. Občasno jo je grizla in jo je moral opozoriti z glasnim " NE " ! Malo moram še premisliti, že sedj pa vem, da bo ločitev težko izvesti, vem pa tudi, da brez tega, ne bo šlo Crying or Very sad .
_________________
Naša srčka! : http://www.moj-album.com/uredi/pujsomami/14867931/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zombi&Biba
Administrator foruma


Pridružen/-a: 22.02. 2008, 17:52
Prispevkov: 1545

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ti lahko svetujem samo popolno ločitev (v drugo kletko, če bi bila še naprej nemirna pa še v drug prostor). Saj dokler ni mladičkov sta načeloma lahko skupaj, ko sta pod nadzorom, se pravi ko ste doma in bi videli, če bi se kotitev začela. Baje včasih samček tudi pomaga pri kotitvi, če mamica ne uspe dovolj hitro pregristi kakšnega ovoja. Smile

Zombi je bil prvič in drugič zraven (groza!), prvič ker sem povsod dobila info, da je samička plodna po 12 urah, ko sem jih ločila je bilo maksimalno 4 ure po kotitvi, pa je bilo že prepozno, drugič pa zato, ker nisem vedela, da je breja, ker sem pač mislila, da sem jih prvič pravočasno ločila, pa še samo eden je bil in se ji ni videlo. Tako da sta bila drugič pa maksimalno 8 ur skupaj po kotitvi, pa je bilo spet prepozno. Mislim, res so noro plodne te živali. Shocked

Tako, da je potem moj dragi sam predlagal kastracijo, čeprav je prej odločno nasprotoval (pač moški in moški organi Very Happy Very Happy ). Danes je pa zelo vesel, da je popustil in je tako, kot je. Saj se človeku živalca smili ampak večinoma kar dobro prenesejo in potem celo življeje lahko uživa v ženski družbi. Mislim, da odtehta vse Very Happy

Mislim pa, da sem imela srečo, da Biba nima nobenih posledic, saj je imela 3 popolnoma zaporedne brejosti, kar bi jo lahko res izčrpalo ali še kaj hujšega. Hvala bogu je dobro prenesla, zdaj pa ji tudi nikoli več ne bo treba skozi to.
_________________
Album mojih srčkov: http://picasaweb.google.si/morski.prasicki

Ta forum pripada spletni strani: http://morskiprasicki.atspace.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anais
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.06. 2008, 02:29
Prispevkov: 1919

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da brez norega grizenja kletke ne bo šlo tako ali drugače, pa če bosta v istem prostoru ali ločena samo z mrežico. Mislim pa, da ko bo tahujše minilo (dan, dva, maksimalno tri) pa se bosta navadila delati si družbo skozi ograjico. Samo če ju ločiš z ograjico pazi da bo dovolj visoka (tiste iz Eurospina so dokazano prenizke za zelo odločne pujse), pujsi so vztrajni in zmožni marsičesa ko si vtepejo v glavo.
Tako bi po mojem naredila jaz, ker (ko mine besnenje) je bolje, da imata oba še vedno družbo (vsaj skozi rešetko) kot da sta vsak posebej. Pa če vidiš da ne bo funkcioniralo ju lahko še vedno daš v ločene kletke in ločene prostore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pujsomami
Pujsoobsedenec


Pridružen/-a: 29.01. 2009, 09:17
Prispevkov: 636

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za pomoč.
Naj povem, da sem naredila vse tako, kot mi je svetoval veterinar. Pripravila obe strani približno enako in ju ločila le z ograjcami. Ampak Činči se je hotelo strgati in je čisto ponorela. V trenutku je zgrizla celi rob ograjice in se zaletavala vanjo. Ustrašla sem se, da ji s tem ne povzročam stres, saj mi je vet. prav na to opozoril, da ju naj ne ločujem v posebni prostor, ker je Bongo miroljuben pujs in, ker sta bila 7 dni ločena, pa je bila Činča tako žalostna. Videla sem tudi, da sploh noče jesti in piti na drugi polovici, ampak le tam, kjer teren že pozna.
Sedaj imam ograjici zunaj. Odločila sem se, da naj se najprej navadita na novo postavitev in ko bo prišel čas kotitve ( upam, da bom pravočasno prisotna ), ponovno pristavim ograjici v kletko.
Mislite, da bi to šlo?
Pa še nekaj bi vprašala tiste, ki imate že izkušnje s kotitvijo. So kakšni posebni znaki, ki bi me lahko opozorili, da se bo kotitev kmalu pričela ?
_________________
Naša srčka! : http://www.moj-album.com/uredi/pujsomami/14867931/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zombi&Biba
Administrator foruma


Pridružen/-a: 22.02. 2008, 17:52
Prispevkov: 1545

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

3 kotitve in niti ene nisem videla. Večina samičk skoti, ko ni nikogar v bližini, saj se takrat počutijo najbolj varne. Znakov pred tem pa tudi ni bilo nobenih. Tako, da je pri tebi tako ravnanje bolj "igra na srečo", saj če bo skotila, ko tebe ne bo zraven, bo najbrž že prepozno.
Povsod sem tudi našla informacije, da pujsi skotijo ali zvečer ali zgodaj zjutraj. 1. je Biba skotila zvečer (nekje od 20h do polnoči me ni bilo in v tem času so prišli na svet). Drugič pa kar enkrat čez dan, sem prišla iz službe in debelo gledala kdo je ta malček v kletki in odkod je prišel Very Happy Very Happy Tretjič je mogla pa res navsezgodaj zjutraj, sam se zjutraj vstala (okrog 6h) in sta malčka bila v kletki. Tako, da ne računati, da boš ujela pravi trenutek.

Je pa res, da ko bo Činča polno zaposlena z mladički najbrž ne bo prav nič pogrešala družbe Bongota.
_________________
Album mojih srčkov: http://picasaweb.google.si/morski.prasicki

Ta forum pripada spletni strani: http://morskiprasicki.atspace.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anais
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.06. 2008, 02:29
Prispevkov: 1919

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot pravi Z&B, nobenih posebnih znakov ni (oz. ne takih, ki bi jih lahko prepoznal laik - nekoliko pred porodom se jim razširijo medenične kosti, samo to je treba res znati potipati in prepoznati). Ko je skotila Miša sem sicer bila v sobi, ampak dokler nisem slišala nekih sumljivih zvokov sploh nisem vedela kaj se dogaja, takrat pa je sta bila dva mladiča že zunaj (eden nažalost negiben in se ni odzval na prvo pomoč). Lejla je pa skotila praktično pred mano. Izpulila mi je košček peteršilja iz roke, tekla v hiško in parkrat zacvilila in poskočila. Mislim, da je bilo vsega skupaj konec v par minutah. Obe sta skotili v večernih/nočnih urah (Miša okoli 1h, Lejla okoli 8-9h).
Tako da res ne moreš računati, da boš poleg, ko se bo dogajalo. Lahko ja, lahko ne. Po mojem osebnem mnenju je tveganje seveda preveliko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TikaTaka
Pujsoobsedenec


Pridružen/-a: 15.04. 2008, 11:14
Prispevkov: 966

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čoko in Švrk sta prišla na svet okoli 17h.
Na koncu brejosti, ko lahko mladiči dosežejo tudi tretjino mamine teže, se mama malo umiri.
Iskra je le ležala pod svojo cunjico in počivala. Potem sem pa en dan slišala neki cvilež in šla pogledat... Bila je pod cunjo, samo je migala. Po tem sem sklepala, da se nekaj dogaja Smile hehehehe
Poglej na tem linku:
http://morski-prasicki.mojforum.si/morski-prasicki-about269-0-asc-15.html
Na tej strani imaš spodaj njihov dom. Naslednja stran (zadnja 2 posta) sta pa začetek zgodbe, ko sem pogruntala, kaj se dogaja. Smile Naprej se bere kot poročila v živo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pujsomami
Pujsoobsedenec


Pridružen/-a: 29.01. 2009, 09:17
Prispevkov: 636

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2009 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja TikaTaka, tole sem si že včeraj prebrala in se nasmejala tvojemu komentiranju v živo. Je moralo bit kar napeto, kaj ?
Sedaj gledam Činčo, kako leži na ploščici in moli vse štiri od sebe. Vsake toliko se ji izboči del telesa, ko se mladiček v njem premakne in jo malo razjezi Razz .
Malo mi je pa vseeno čudno saj klub 14-dnevni dozi antibiotika, še vedno vsaj osemkrat na dan kihne. Včeraj zvečer je imela tudi malo prozornega izcetka iz nosu. Jutri gre mož na VF po drugo rundo antibiotikov za Bonga in bo malo povprašal, zakaj je tako.
Glede na to, kar ste mi povedali pa sem sklenila, da bom z današnjim dnem dajala ograjici not le čez noč. Pozno zvečer, ko se bosta umirila, jih bom premazala z limono in ju pregradila. Čez dan, ko bom doma, pa jih bom odmaknila. Upam, da jima bo moja pogruntavščina všeč in se ne bosta preveč upirala Wink . Sta pa res ena tumpka,....saj jima hočem le dobro Razz !
_________________
Naša srčka! : http://www.moj-album.com/uredi/pujsomami/14867931/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Morski prašički Seznam forumov -> Naši morski prašički Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.